Zo onderscheid je jouw horecazaak van de rest

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Deze zomerwijnen zijn perfect voor lange dagen op het terras 

Nu de zomer eraan komt, brengen we steeds meer tijd door buiten op het terras, genietend van het zachte weer. Met de toenemende warmte...

Eet je gelukkig, de Psychologische Impact van Voeding

Heb je je ooit afgevraagd waarom een stuk chocolade je humeur kan verbeteren of waarom comfortfood zo troostend aanvoelt? Voeding heeft niet alleen invloed...

Tafelzeil gebruiken in een restaurant of hotel: Praktisch en stijlvol

In de wereld van restaurants en hotels is het belangrijk om rekening te houden met zowel de esthetiek als de functionaliteit van de ruimte....

De betovering van boomstamtafels

In de wereld van natuur ontwerp zijn boomstamtafels momenteel absolute sterren. Deze natuurlijke en unieke meubelstukken brengen een onmiskenbare charme en een vleugje magie...

Geniet van een prachtige sfeer

Buitenkeukens, gebouwd van steigerhout, zijn een ware bron voor een prachtige sfeer in je tuin of op je balkon. Het brengt een gevoel van...

Als horecazaak kan het lastig zijn om jezelf te blijven onderscheiden van de concurrentie. Vooral omdat er steeds meer nieuwe hippe tentjes bijkomen en mensen dus steeds meer opties hebben om uit te kiezen. In deze blog geven we je daarom wat tips hoe je je horecazaak kan onderscheiden en net dat beetje extra aan kan bieden. 

Biedt een waterpijp aan 

Waterpijpen en shisha’s beginnen steeds populairder te worden, daarom zie je ze ook steeds vaker in de horeca. Tegenwoordig kun je gemakkelijk een waterpijp online bestellen, waardoor die vaak de volgende dag al geleverd wordt! Bovendien hoeft het geen grote investering te zijn: één waterpijp per tafel is namelijk vaak al genoeg, aangezien hij makkelijk te delen is. Door veel verschillende smaken aan te bieden zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen om uit te proberen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar de shisha’s van Amy Deluxe!

Creëer een insta-waardig interieur

Of je nou jong of oud bent, tegenwoordig zit iedereen wel op social media, en dan met name op Instagram. Als horecazaak is het dus een gemiste kans om er niet ook deel aan te nemen. Het is niet alleen belangrijk dat de zaak zelf een mooie instagram pagina heeft, maar ook dat andere mensen aangemoedigd worden om over de zaak te posten. Een makkelijke manier om hier voor te zorgen is door een insta-waardig interieur te maken. Maak bijvoorbeeld een speciaal hoekje waar mensen foto’s kunnen maken of zorg er voor dat het menu en de tafelopmaak er mooi uitzien. Belangrijk is wel om er ook voor te zorgen dat mensen aangemoedigd worden om de naam van de zaak te vermelden of dat deze bijvoorbeeld ergens in het hoekje of op het menu staat. Als andere mensen de post zien op Instagram moeten ze natuurlijk wel weten waar ze naartoe kunnen gaan!

Biedt een drankje van de week aan

Bij lekker eten hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Tijdens het uiteten gaan is het de ideale kans voor mensen om weer eens iets nieuws te proberen wat ze thuis normaal niet drinken. Door een drankje van de week aan te bieden, of het nou een speciale wijn of een nieuwe cocktail is, kan je mensen een leuke start van de avond bieden. Bovendien geef je mensen een reden om terug te komen, aangezien ze benieuwd zijn wat die week het drankje is. Hierbij is het ook leuk om in te spelen op feestdagen, zoals een oranje cocktail voor koningsdag of een lekkere rode wijn voor valentijn.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram