Welke zaken zijn belangrijk bij het kiezen van werkschoenen voor de horeca?

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Eet je gelukkig, de Psychologische Impact van Voeding

Heb je je ooit afgevraagd waarom een stuk chocolade je humeur kan verbeteren of waarom comfortfood zo troostend aanvoelt? Voeding heeft niet alleen invloed...

Tafelzeil gebruiken in een restaurant of hotel: Praktisch en stijlvol

In de wereld van restaurants en hotels is het belangrijk om rekening te houden met zowel de esthetiek als de functionaliteit van de ruimte....

De betovering van boomstamtafels

In de wereld van natuur ontwerp zijn boomstamtafels momenteel absolute sterren. Deze natuurlijke en unieke meubelstukken brengen een onmiskenbare charme en een vleugje magie...

Geniet van een prachtige sfeer

Buitenkeukens, gebouwd van steigerhout, zijn een ware bron voor een prachtige sfeer in je tuin of op je balkon. Het brengt een gevoel van...

Restaurantmaterialen hergebruiken voor unieke DIY-projecten

Ben je een liefhebber van doe-het-zelf projecten en wil je graag iets unieks creëren? Overweeg dan om restaurantmaterialen up te cyclen! Het hergebruiken van...

De horeca is een veeleisende sector. In deze sector hebben werknemers veel te maken met heet water, olie, vuil en vocht. Om hier goed mee om te gaan is het belangrijk dat je geschikte Horeca werkschoenen draagt. In deze blog lees je waarom je als horecamedewerker de juiste werkschoenen moet dragen.

Waarom werkschoenen?

Werkschoenen zijn speciaal ontworpen om je voeten te beschermen tegen allerlei risico’s in het werk. Zo zijn werkschoenen gemaakt van stevig materiaal dat stootvast is en dat je voeten beschermt tegen schokken en stoten. Dit is bijzonder belangrijk in de horeca, waar je veel te maken hebt met hete oppervlakken, olie en andere vloeistoffen. Daarnaast hebben werkschoenen een antislip zool, waardoor je voeten niet uitglijden.

Welke werkschoenen zijn het meest geschikt voor de horeca?

In de horeca is dit van cruciaal belang om te voorkomen dat je je voeten verbrandt of dat je een ongeluk veroorzaakt. Niet alleen is het belangrijk dat je werkschoenen draagt, maar het is ook belangrijk dat je de juiste werkschoenen draagt. Er zijn verschillende soorten werkschoenen die geschikt zijn voor de horeca, afhankelijk van je taak. Als je bijvoorbeeld in een restaurant werkt, heb je andere schoenen nodig dan als je in een bar werkt.

Hoe kies je de juiste werkschoenen?

Als je op zoek bent naar werkschoenen voor de horeca, is het belangrijk dat je de juiste schoenen kiest. Hier zijn een paar dingen om op te letten:

 1. Kies een schoen die gemaakt is van duurzaam materiaal. Het materiaal moet bestand zijn tegen schokken, stoten en hete oppervlakken.
 2. Kies een schoen met een antislip zool. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je jezelf verbrandt of een ongeluk veroorzaakt.
 3. Kies een schoen met een goede pasvorm. Als de schoen te groot of te klein is, kan dit ongemakken veroorzaken.
 4. Kies een schoen die geschikt is voor het werk dat je doet. Als je bijvoorbeeld in een restaurant werkt, heb je andere schoenen nodig dan al je in een bar werkt. Conclusie Als je in de horeca werkt, is het belangrijk dat je de juiste werkschoenen draagt. Goede werkschoenen kopen die zorgen ervoor dat je voeten beschermd zijn tegen schokken, stoten en hete oppervlakken.
 5. Kies daarom een schoen die gemaakt is van duurzaam materiaal, een antislip zool heeft en die een goede pasvorm heeft.
 6. Kies vervolgens een schoen die geschikt is voor het werk dat je doet.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn werkschoenen niet gaan stinken?

Niemand wil met stinkende voeten rondlopen, dus hieronder volgen wat instructies om te voorkomen dat je werkschoenen gaan stinken.

 1. Kies schoenen van een goede kwaliteit die ademend en waterafstotend materiaal bevatten.
 2. Draag schoenen die een goede pasvorm hebben.
 3. Maak je schoenen regelmatig schoon. Gebruik een milde zeep en een vochtige doek.
 4. Laat je schoenen na het dragen goed drogen. Als het weer het toelaat, zet je schoenen dan buiten in de zon.
 5. Laat je schoenen zo nu en dan luchten. Doe je schoenen uit als je thuiskomt en plaats een berg krantenpapier in de schoenen om vocht op te nemen.
 6. Gebruik een speciale schoenspray om geuren te neutraliseren.
 7. Plaats een schoendroger in je kast om je schoenen te laten drogen.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram