Welke zaken zijn belangrijk bij het kiezen van werkschoenen voor de horeca?

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

De beste bescherming voor de tafels in je restaurant

Waar gegeten wordt, wordt geknoeid. Of dat nou thuis is of in een restaurant of café. In de meeste gevallen is dit eenvoudig schoon...

Soep is populair tijdens de vakantie

Maar kun je deze vakantiesoep ook thuis maken? Als het om eten gaat, zijn er weinig dingen zo geruststellend als een goede kom soep. Soep...

Wat is het verschil tussen Brussels en Luikse wafels?

Wafels zijn een heerlijk dessert dat vaak wordt geassocieerd met België. Maar wist je dat er twee soorten wafels zijn die populair zijn in...

Waarom zijn groene smoothies goed voor je?

Groene smoothies worden steeds populairder geworden, en niet alleen onder gezondheidsbewuste mensen. Het zijn drankjes die gemaakt zijn van bladgroenten, fruit en water of...

Zo onderscheid je jouw horecazaak van de rest

Als horecazaak kan het lastig zijn om jezelf te blijven onderscheiden van de concurrentie. Vooral omdat er steeds meer nieuwe hippe tentjes bijkomen en...

De horeca is een veeleisende sector. In deze sector hebben werknemers veel te maken met heet water, olie, vuil en vocht. Om hier goed mee om te gaan is het belangrijk dat je geschikte Horeca werkschoenen draagt. In deze blog lees je waarom je als horecamedewerker de juiste werkschoenen moet dragen.

Waarom werkschoenen?

Werkschoenen zijn speciaal ontworpen om je voeten te beschermen tegen allerlei risico’s in het werk. Zo zijn werkschoenen gemaakt van stevig materiaal dat stootvast is en dat je voeten beschermt tegen schokken en stoten. Dit is bijzonder belangrijk in de horeca, waar je veel te maken hebt met hete oppervlakken, olie en andere vloeistoffen. Daarnaast hebben werkschoenen een antislip zool, waardoor je voeten niet uitglijden.

Welke werkschoenen zijn het meest geschikt voor de horeca?

In de horeca is dit van cruciaal belang om te voorkomen dat je je voeten verbrandt of dat je een ongeluk veroorzaakt. Niet alleen is het belangrijk dat je werkschoenen draagt, maar het is ook belangrijk dat je de juiste werkschoenen draagt. Er zijn verschillende soorten werkschoenen die geschikt zijn voor de horeca, afhankelijk van je taak. Als je bijvoorbeeld in een restaurant werkt, heb je andere schoenen nodig dan als je in een bar werkt.

Hoe kies je de juiste werkschoenen?

Als je op zoek bent naar werkschoenen voor de horeca, is het belangrijk dat je de juiste schoenen kiest. Hier zijn een paar dingen om op te letten:

 1. Kies een schoen die gemaakt is van duurzaam materiaal. Het materiaal moet bestand zijn tegen schokken, stoten en hete oppervlakken.
 2. Kies een schoen met een antislip zool. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je jezelf verbrandt of een ongeluk veroorzaakt.
 3. Kies een schoen met een goede pasvorm. Als de schoen te groot of te klein is, kan dit ongemakken veroorzaken.
 4. Kies een schoen die geschikt is voor het werk dat je doet. Als je bijvoorbeeld in een restaurant werkt, heb je andere schoenen nodig dan al je in een bar werkt. Conclusie Als je in de horeca werkt, is het belangrijk dat je de juiste werkschoenen draagt. Goede werkschoenen kopen die zorgen ervoor dat je voeten beschermd zijn tegen schokken, stoten en hete oppervlakken.
 5. Kies daarom een schoen die gemaakt is van duurzaam materiaal, een antislip zool heeft en die een goede pasvorm heeft.
 6. Kies vervolgens een schoen die geschikt is voor het werk dat je doet.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn werkschoenen niet gaan stinken?

Niemand wil met stinkende voeten rondlopen, dus hieronder volgen wat instructies om te voorkomen dat je werkschoenen gaan stinken.

 1. Kies schoenen van een goede kwaliteit die ademend en waterafstotend materiaal bevatten.
 2. Draag schoenen die een goede pasvorm hebben.
 3. Maak je schoenen regelmatig schoon. Gebruik een milde zeep en een vochtige doek.
 4. Laat je schoenen na het dragen goed drogen. Als het weer het toelaat, zet je schoenen dan buiten in de zon.
 5. Laat je schoenen zo nu en dan luchten. Doe je schoenen uit als je thuiskomt en plaats een berg krantenpapier in de schoenen om vocht op te nemen.
 6. Gebruik een speciale schoenspray om geuren te neutraliseren.
 7. Plaats een schoendroger in je kast om je schoenen te laten drogen.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram