Vegan cupcakes: Gewoon omdat ze heerlijk zijn!

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Duurzaam genieten 

Duurzaamheid is niet langer een optie; het is een noodzaak. Ook de horeca speelt hierin een belangrijke rol door nieuwe manieren te vinden om...

Kolenboertje voor elke grillmaster

Als je denkt aan barbecueën, denk je aan de geur van gegrild vlees, de warmte van de buitenlucht en gezelligheid met vrienden en familie....

Duurzaamheid en lokaal inkopen in de banketbakkerij: hoe restaurants hun impact kunnen verminderen

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een grote rol in veel industrieën, en ook in de horeca is het een belangrijk thema geworden. Steeds meer restaurants willen...

Deze zomerwijnen zijn perfect voor lange dagen op het terras 

Nu de zomer eraan komt, brengen we steeds meer tijd door buiten op het terras, genietend van het zachte weer. Met de toenemende warmte...

Eet je gelukkig, de Psychologische Impact van Voeding

Heb je je ooit afgevraagd waarom een stuk chocolade je humeur kan verbeteren of waarom comfortfood zo troostend aanvoelt? Voeding heeft niet alleen invloed...

Heb je ontzettende zin in cupcakes, maar wil je ze graag veganistisch, zuivelvrij en zonder eieren? Dit is zeker mogelijk, want er zijn verschillende cupcakes te vinden die volledig vegan zijn. Je kunt ze zelf maken of gewoon cupcakes bestellen en laten bezorgen. Ook wanneer je kiest voor een vegan variant cupcake blijven er veel verschillende smaken over.

De basisingrediënten van vegan cupcakes

Laten we snel de basisingrediënten doornemen die je nodig hebt om ​​veganistisch cupcakes te bakken:

  • Meel (gebak- of cakemeel geeft je de beste cupcake, maar “all purpose” werkt ook)
  • Bakpoeder (aangezien we geen eieren gebruiken, zijn deze chemische rijsmiddelen een zeer belangrijk onderdeel voor het luchtig maken van vegan cupcakes)
  • Zout (ja het is 100% nodig en maakt desserts eigenlijk wat zoeter.)
  • Plantaardige melk (werkt als een 1:1-vervanger)
  • Olie of vegan boter (dient als vet wat nodig is om de cupcakes smeuïg te houden)
  • Suiker (liefste biologisch)
  • Vegan boter en poedersuiker (voor het glazuren van de cakejes)

Je ziet dat er geen ingrediënten zijn die de eieren vervangen, die normaal nodig zijn voor het bakken van taarten en cupcakes. Dit komt omdat, geloof het of niet, de meeste vegan cupcake recepten geen eivervanger nodig hebben als ze correct zijn gemaakt. Wanneer je je houdt aan het vegan recept heb je geen eivervangers nodig.

Met bovenstaande ingrediënten ben je goed op weg en kun je een groot aantal verschillende soorten cupcakes bereiden. De basis is namelijk het belangrijkste voor vegan cupcakes.

Niet zo creatief? Bestel dan simpel online!

Wanneer je niet zo creatief bent kun je er ook voor kiezen om je cupcakes online te kopen. Er zijn verschillende smaken, ook vegan, cupcakes verkrijgbaar. Naast cupcakes kun je ook verschillende kleine gebakjes bestellen en laten bezorgen. Mocht je ergens allergisch voor zijn of honderd procent zeker zijn van de gebruikte ingrediënten kun je altijd contact opnemen met de winkel.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram