Vegan cupcakes: Gewoon omdat ze heerlijk zijn!

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

De beste bescherming voor de tafels in je restaurant

Waar gegeten wordt, wordt geknoeid. Of dat nou thuis is of in een restaurant of café. In de meeste gevallen is dit eenvoudig schoon...

Soep is populair tijdens de vakantie

Maar kun je deze vakantiesoep ook thuis maken? Als het om eten gaat, zijn er weinig dingen zo geruststellend als een goede kom soep. Soep...

Wat is het verschil tussen Brussels en Luikse wafels?

Wafels zijn een heerlijk dessert dat vaak wordt geassocieerd met België. Maar wist je dat er twee soorten wafels zijn die populair zijn in...

Waarom zijn groene smoothies goed voor je?

Groene smoothies worden steeds populairder geworden, en niet alleen onder gezondheidsbewuste mensen. Het zijn drankjes die gemaakt zijn van bladgroenten, fruit en water of...

Zo onderscheid je jouw horecazaak van de rest

Als horecazaak kan het lastig zijn om jezelf te blijven onderscheiden van de concurrentie. Vooral omdat er steeds meer nieuwe hippe tentjes bijkomen en...

Heb je ontzettende zin in cupcakes, maar wil je ze graag veganistisch, zuivelvrij en zonder eieren? Dit is zeker mogelijk, want er zijn verschillende cupcakes te vinden die volledig vegan zijn. Je kunt ze zelf maken of gewoon cupcakes bestellen en laten bezorgen. Ook wanneer je kiest voor een vegan variant cupcake blijven er veel verschillende smaken over.

De basisingrediënten van vegan cupcakes

Laten we snel de basisingrediënten doornemen die je nodig hebt om ​​veganistisch cupcakes te bakken:

  • Meel (gebak- of cakemeel geeft je de beste cupcake, maar “all purpose” werkt ook)
  • Bakpoeder (aangezien we geen eieren gebruiken, zijn deze chemische rijsmiddelen een zeer belangrijk onderdeel voor het luchtig maken van vegan cupcakes)
  • Zout (ja het is 100% nodig en maakt desserts eigenlijk wat zoeter.)
  • Plantaardige melk (werkt als een 1:1-vervanger)
  • Olie of vegan boter (dient als vet wat nodig is om de cupcakes smeuïg te houden)
  • Suiker (liefste biologisch)
  • Vegan boter en poedersuiker (voor het glazuren van de cakejes)

Je ziet dat er geen ingrediënten zijn die de eieren vervangen, die normaal nodig zijn voor het bakken van taarten en cupcakes. Dit komt omdat, geloof het of niet, de meeste vegan cupcake recepten geen eivervanger nodig hebben als ze correct zijn gemaakt. Wanneer je je houdt aan het vegan recept heb je geen eivervangers nodig.

Met bovenstaande ingrediënten ben je goed op weg en kun je een groot aantal verschillende soorten cupcakes bereiden. De basis is namelijk het belangrijkste voor vegan cupcakes.

Niet zo creatief? Bestel dan simpel online!

Wanneer je niet zo creatief bent kun je er ook voor kiezen om je cupcakes online te kopen. Er zijn verschillende smaken, ook vegan, cupcakes verkrijgbaar. Naast cupcakes kun je ook verschillende kleine gebakjes bestellen en laten bezorgen. Mocht je ergens allergisch voor zijn of honderd procent zeker zijn van de gebruikte ingrediënten kun je altijd contact opnemen met de winkel.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram