Vegan cupcakes: Gewoon omdat ze heerlijk zijn!

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Vegan cupcakes: Gewoon omdat ze heerlijk zijn!

Heb je ontzettende zin in cupcakes, maar wil je ze graag veganistisch, zuivelvrij en zonder eieren? Dit is zeker mogelijk, want er zijn verschillende...

Wat zijn nu typisch Griekse kruiden?

Elke wereldkeuken heeft zijn eigen combinatie van kruiden en specerijen die keer op keer in recepten terugkomen, en de Griekse keuken vormt daarop geen...

3x Vegan Spreads Voor De Lunch

Geen inspiratie voor jouw vegan lunch? Ontdek 3x een snelle en heerlijk vegan spread!

Snelle Vegan Pannenkoeken

Wie zegt dat snelle vegan pannenkoeken niet lekker zijn? Met dit eenvoudige recept zet jij binnen no time een gezond ontbijt of gezonde lunch...

Easy Vegan Fajita’s

Om je vingers bij af te likken, deze easy vegan fajita's met verfrissende limoen!

Heb je ontzettende zin in cupcakes, maar wil je ze graag veganistisch, zuivelvrij en zonder eieren? Dit is zeker mogelijk, want er zijn verschillende cupcakes te vinden die volledig vegan zijn. Je kunt ze zelf maken of gewoon cupcakes bestellen en laten bezorgen. Ook wanneer je kiest voor een vegan variant cupcake blijven er veel verschillende smaken over.

De basisingrediënten van vegan cupcakes

Laten we snel de basisingrediënten doornemen die je nodig hebt om ​​veganistisch cupcakes te bakken:

  • Meel (gebak- of cakemeel geeft je de beste cupcake, maar “all purpose” werkt ook)
  • Bakpoeder (aangezien we geen eieren gebruiken, zijn deze chemische rijsmiddelen een zeer belangrijk onderdeel voor het luchtig maken van vegan cupcakes)
  • Zout (ja het is 100% nodig en maakt desserts eigenlijk wat zoeter.)
  • Plantaardige melk (werkt als een 1:1-vervanger)
  • Olie of vegan boter (dient als vet wat nodig is om de cupcakes smeuïg te houden)
  • Suiker (liefste biologisch)
  • Vegan boter en poedersuiker (voor het glazuren van de cakejes)

Je ziet dat er geen ingrediënten zijn die de eieren vervangen, die normaal nodig zijn voor het bakken van taarten en cupcakes. Dit komt omdat, geloof het of niet, de meeste vegan cupcake recepten geen eivervanger nodig hebben als ze correct zijn gemaakt. Wanneer je je houdt aan het vegan recept heb je geen eivervangers nodig.

Met bovenstaande ingrediënten ben je goed op weg en kun je een groot aantal verschillende soorten cupcakes bereiden. De basis is namelijk het belangrijkste voor vegan cupcakes.

Niet zo creatief? Bestel dan simpel online!

Wanneer je niet zo creatief bent kun je er ook voor kiezen om je cupcakes online te kopen. Er zijn verschillende smaken, ook vegan, cupcakes verkrijgbaar. Naast cupcakes kun je ook verschillende kleine gebakjes bestellen en laten bezorgen. Mocht je ergens allergisch voor zijn of honderd procent zeker zijn van de gebruikte ingrediënten kun je altijd contact opnemen met de winkel.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram