Top 8 afzuigkappen van 90 cm breed

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Deze zomerwijnen zijn perfect voor lange dagen op het terras 

Nu de zomer eraan komt, brengen we steeds meer tijd door buiten op het terras, genietend van het zachte weer. Met de toenemende warmte...

Eet je gelukkig, de Psychologische Impact van Voeding

Heb je je ooit afgevraagd waarom een stuk chocolade je humeur kan verbeteren of waarom comfortfood zo troostend aanvoelt? Voeding heeft niet alleen invloed...

Tafelzeil gebruiken in een restaurant of hotel: Praktisch en stijlvol

In de wereld van restaurants en hotels is het belangrijk om rekening te houden met zowel de esthetiek als de functionaliteit van de ruimte....

De betovering van boomstamtafels

In de wereld van natuur ontwerp zijn boomstamtafels momenteel absolute sterren. Deze natuurlijke en unieke meubelstukken brengen een onmiskenbare charme en een vleugje magie...

Geniet van een prachtige sfeer

Buitenkeukens, gebouwd van steigerhout, zijn een ware bron voor een prachtige sfeer in je tuin of op je balkon. Het brengt een gevoel van...

Ben je op zoek naar een nieuwe afzuigkap en wil je graag kiezen uit de top 8 afzuigkappen van 90 cm breed? Dan ben je hier aan het goede adres. Wij hebben namelijk een aantal tips voor je op een rij gezet, zodat jij makkelijk de beste keuze kunt maken. Zoals welke afzuigkap past bij jouw keuken? Welke plaatsing van de afzuigkap is het meest ideaal? En wat is het type afzuigkap dat het beste bij je past? Houd bij het vergelijken van verschillende modellen ook rekening met de afzuigkracht die je nodig denkt te hebben. Daarnaast zijn er speciale filters en beveiligingen beschikbaar voor afzuigkappen. Die helpen bijvoorbeeld om geurtjes of vette luchtjes te filteren. Hierdoor blijft je keuken langer fris ruiken. Ook energieverbruik kan per model verschillend zijn. Als je duurzaam wilt leven, is het dus handig om hiernaar te kijken voordat je een keuze maakt. Tot slot speelt natuurlijk ook de prijs mee in de beslissing voor een nieuwe afzuigkap. In onderstaande tabel vind je daarom een overzicht van de top 8 afzuigkappen van 90 cm breed, met informatie over alle bovengenoemde punten.

Welke afzuigkap past bij jouw keuken?

Ben je op zoek naar een nieuwe afzuigkap en weet je nog niet precies welke je moet kiezen? Dan is het handig om te weten wat de verschillende types afzuigkappen zijn. Zoals een inbouw afzuigkap of een vlakscherm afzuigkap. Een inbouw afzuigkap wordt ingebouwd in je keukenkastje, waardoor hij mooi uitgelijnd is met de rest van je keukendesign. Een vlakscherm afzuigkap hangt aan het plafond en is dus minder geschikt als je een strakke keuken wilt hebben. Daarnaast is er ook nog keuze uit recirculatie- of afvoersystemen. Bij een recirculatiesysteem blijft de lucht in de keuken, maar wordt deze door middel van speciale filters gezuiverd. Dit type systeem is ideaal als je bijvoorbeeld in een appartement woont, want dan hoef je geen gaatjes te boren in het plafond om de afvoerbuis te laten lopen. Het nadeel van een recirculatiesysteem is dat de luchtjes niet altijd goed verwerkt worden en dat er soms toch nog wat geurtjes in huis blijven hangen. Met een afvoersysteem wordt de lucht direct naar buiten gestuurd. Hierdoor ben je zeker dat alle geurtjes mee naar buiten gaan. Wel moet je dan wel rekening houden met eventuele geluidsoverlast, want dit kan met name ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg vervelend zijn voor buren. Als je twijfelt over welke soort afzuigkap bij jouw keuken past, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!

Wat is de juiste plaatsing van een afzuigkap?

Dat hangt natuurlijk een beetje af van je keuken en het type afzuigkap dat je kiest. Zoals we net al bespraken zijn er twee soorten afzuigkappen: inbouw- en vlakschermafzuigkappen. Een inbouw afzuigkap wordt ingebouwd in een kastje, dus daarvoor moet er wel ruimte zijn in de keuken. Deze afzuigkappen zijn vaak iets minder sterk dan vlakschermafzuigkappen, maar ze zijn wel mooier om te zien omdat ze geïntegreerd zijn in het design van de keuken. Een vlakscherm afzuigkap hangt aan het plafond, waardoor hij meer ruimte in de keuken neemt. Maar hierdoor is hij ook sterker en kan hij meer lucht verwerken. Als je kiest voor een recirculatiesysteem, is het belangrijk om rekening te houden met de juiste plaatsing van de filters. Die moeten namelijk zo geplaatst worden dat ze optimaal werken. Hierdoor blijft je keuken lekker fris ruiken.

Het type afzuigkap dat het beste bij je past

Dat hangt natuurlijk helemaal af van je eigen wensen. Wil je bijvoorbeeld dat de afzuigkap mooi uitgelijnd is met de rest van je keuken? Dan kies je voor een inbouw afzuigkap. Maar wil je liever dat de afzuigkap zo sterk mogelijk is? Dan is een vlakscherm afzuigkap misschien wel beter voor jou. Daarnaast moet je ook nog kiezen tussen een recirculatiesysteem en een afvoersysteem. Bij een recirculatiesysteem blijft de lucht in huis, maar wordt die gezuiverd door filters. Dit type systeem is ideaal als je bijvoorbeeld in een appartement woont of als er weinig ruimte is in je keuken. Een afvoersysteem stuurt de lucht direct naar buiten toe. Hierdoor ben je zeker dat alle luchtjes mee naar buiten gaan, maar het kan wel geluidsoverlast veroorzaken. Als je twijfelt over welke soort afzuigkap bij jou past, neem dan gerust contact met ons op!

Afzuigkracht: hoeveel heb je nodig?

Bij het kiezen van een nieuwe afzuigkap is de afzuigkracht een belangrijke factor. Deze wordt gemeten in m3 per uur en geeft aan hoeveel lucht de afzuigkap kan verwerken. Een standaard keuken heeft ongeveer 10m3 per uur nodig, maar dat hangt ook weer af van hoe groot je keuken is en of je er veel kookt. Als je twijfelt over welke afzuigkracht je nodig hebt, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste afzuigkap!

Mogelijkheden voor speciale filters en beveiligingen

Ben je op zoek naar een afzuigkap met speciale filters of beveiligingen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij verkopen namelijk afzuigkappen met allerlei soorten filters, zoals vetfilters en koolstoffilters. Daarnaast hebben we ook afzuigkappen met speciale beveiligingen, zoals automatische uitschakeling en een timerfunctie. Het is belangrijk om te weten dat deze extra filters en beveiligingen wel wat meer kosten. Als je twijfelt over welke opties voor jou interessant zijn, neem dan gerust contact met ons op!

Vergelijk energieverbruik tussen afzuigkappen

Je wilt natuurlijk wel weten hoeveel energie je afzuigkap gaat verbruiken. Gelukkig kun je dat heel eenvoudig vergelijken tussen verschillende modellen en merken. Op onze website vind je bij iedere afzuigkap het energielabel. Dit geeft aan hoe zuinig of juist onzuinig de afzuigkap is in gebruik. Het is belangrijk om te weten dat een hogere afzuigkracht meestal gepaard gaat met een hoger energieverbruik. Als je twijfelt over welke afzuigkap het beste bij je past, neem dan gerust contact met ons op!

Prijsvergelijking tussen verschillende modellen

Er zijn veel verschillende afzuigkappen op de markt, in allerlei soorten en maten. Daardoor kan het lastig zijn om de juiste afzuigkap te vinden. Wij helpen je daar graag bij! Op onze website kun je namelijk eenvoudig verschillende modellen met elkaar vergelijken. Zo zie je direct welke afzuigkap het beste bij jou past. Let wel: de prijs is niet altijd doorslaggevend. Een goedkopere afzuigkap hoeft namelijk niet per se slechter te zijn dan een duurdere afzuigkap. Het is belangrijk om ook te kijken naar andere factoren, zoals energieverbruik en afzuigkracht.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een afzuigkap?

Moet je binnenkort een nieuwe afzuigkap aanschaffen of ben je er nog niet uit welke afzuigkap het beste bij jou past? Wij helpen je graag op weg met het maken van de juiste keuze. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een afzuigkap gaat aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan: welke afzuigkracht heb je nodig, wat is de juiste plaatsing van de afzuigkap en welke mogelijkheden voor speciale filters en beveiligingen zijn er? Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, kun je op zoek gaan naar een passende afzuigkap. Kies bijvoorbeeld voor een ingebouwde afzuigkap als je geen plek hebt voor een losse afzuigkap. Of ga voor een recirculatie afzuigkap als je last hebt van allergieën. Op onze website vind je alle soorten afzuigkappen om uit te kiezen.

 

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram