Lekker barbecueën met gezonde recepten

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Eet je gelukkig, de Psychologische Impact van Voeding

Heb je je ooit afgevraagd waarom een stuk chocolade je humeur kan verbeteren of waarom comfortfood zo troostend aanvoelt? Voeding heeft niet alleen invloed...

Tafelzeil gebruiken in een restaurant of hotel: Praktisch en stijlvol

In de wereld van restaurants en hotels is het belangrijk om rekening te houden met zowel de esthetiek als de functionaliteit van de ruimte....

De betovering van boomstamtafels

In de wereld van natuur ontwerp zijn boomstamtafels momenteel absolute sterren. Deze natuurlijke en unieke meubelstukken brengen een onmiskenbare charme en een vleugje magie...

Geniet van een prachtige sfeer

Buitenkeukens, gebouwd van steigerhout, zijn een ware bron voor een prachtige sfeer in je tuin of op je balkon. Het brengt een gevoel van...

Restaurantmaterialen hergebruiken voor unieke DIY-projecten

Ben je een liefhebber van doe-het-zelf projecten en wil je graag iets unieks creëren? Overweeg dan om restaurantmaterialen up te cyclen! Het hergebruiken van...

Barbecueën is een feest van gezelligheid, maar voor sommigen kan de sfeer wat teniet gedaan worden door het idee dat barbecueën niet heel heel gezond is. Je neemt vaak salades, sauzen en noem maar op. Maar er zijn heel wat gezonde barbecue recepten! Online inspiratie opdoen is een goed idee.

Groenten voor op de barbecue

Het draait niet alleen maar om vlees en vis tijdens het barbecueën: groenten maken tegenwoordig een aanzienlijk deel uit van wat er op de barbecue gaat. Begrijpelijk, want met groenten kun je lekker variëren tijdens je barbecue. Een mooi alternatief voor in ieder geval vlees. Je kunt bijvoorbeeld smakelijk uitziende groente-spiesen maken. Dat ziet er lekker kleurrijk uit op je barbecue-rooster! Je kunt ook gaan voor wat grotere stukken groenten, die je simpelweg grilt op de barbecue. Van paprika tot maïskolf en van courgette tot aubergine – je kunt van alles op de barbecue leggen.

Mager vlees

Wil je toch wat meer vlees op de barbecue, dan kun je kiezen voor mager vlees. Ofwel: vlees dat niet zoveel vet bevalt, maar toch goed van smaak is. Zoals een stuk kipfilet of varkenshaas. Kipfilet is lekker met een dip van avocado. Ook al zo’n gezonde optie. Je kunt deze vleessoorten ook goed kruiden, voor nog meer smaak. Doordat er dan meer smaak aan zit, zal je minder snel – vette – sauzen pakken.

Een lekker visje op de barbecue

Een gezond recept voor de barbecue kan niet zonder een smakelijke visspies. Vette vis is de meest gezonde optie, zoals zalm of makreel. Maak bijvoorbeeld een zalmpakketje, met een schijfje citroen erbij en een beetje kruidenboter voor nog meer smaak. Online inspiratie opdoen voor de lekkerste vis op de barbecue is een prima optie.

Mooi alternatief: fruitsalade

Wil je tijdens het wachten even wat eten tussendoor, dan is het een idee om fruitsalade te nemen. Dit is een goed alternatief voor de reguliere, wat vettere salades. Serveer het in een schaaltje, of creatief aan een spies!

Wie nog meer gezonde recepten voor op de barbecue wil, kan bbq boeken voor mannen kopen. Hiermee kun je de lekkerste, verantwoorde recepten op tafel toveren tijdens je barbecue. Bbq boeken voor mannen zijn ook ideaal als cadeautje!

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram