Lekker barbecueën met gezonde recepten

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Soep is populair tijdens de vakantie

Maar kun je deze vakantiesoep ook thuis maken? Als het om eten gaat, zijn er weinig dingen zo geruststellend als een goede kom soep. Soep...

Wat is het verschil tussen Brussels en Luikse wafels?

Wafels zijn een heerlijk dessert dat vaak wordt geassocieerd met België. Maar wist je dat er twee soorten wafels zijn die populair zijn in...

Waarom zijn groene smoothies goed voor je?

Groene smoothies worden steeds populairder geworden, en niet alleen onder gezondheidsbewuste mensen. Het zijn drankjes die gemaakt zijn van bladgroenten, fruit en water of...

Zo onderscheid je jouw horecazaak van de rest

Als horecazaak kan het lastig zijn om jezelf te blijven onderscheiden van de concurrentie. Vooral omdat er steeds meer nieuwe hippe tentjes bijkomen en...

Drie tips voor het maken van een perfecte Latte Macchiato

Het maken van een perfecte Latte Macchiato is een kunst. Het is een ingrediënten cocktail waarmee je een heerlijk drankje kunt creëren dat je...

Barbecueën is een feest van gezelligheid, maar voor sommigen kan de sfeer wat teniet gedaan worden door het idee dat barbecueën niet heel heel gezond is. Je neemt vaak salades, sauzen en noem maar op. Maar er zijn heel wat gezonde barbecue recepten! Online inspiratie opdoen is een goed idee.

Groenten voor op de barbecue

Het draait niet alleen maar om vlees en vis tijdens het barbecueën: groenten maken tegenwoordig een aanzienlijk deel uit van wat er op de barbecue gaat. Begrijpelijk, want met groenten kun je lekker variëren tijdens je barbecue. Een mooi alternatief voor in ieder geval vlees. Je kunt bijvoorbeeld smakelijk uitziende groente-spiesen maken. Dat ziet er lekker kleurrijk uit op je barbecue-rooster! Je kunt ook gaan voor wat grotere stukken groenten, die je simpelweg grilt op de barbecue. Van paprika tot maïskolf en van courgette tot aubergine – je kunt van alles op de barbecue leggen.

Mager vlees

Wil je toch wat meer vlees op de barbecue, dan kun je kiezen voor mager vlees. Ofwel: vlees dat niet zoveel vet bevalt, maar toch goed van smaak is. Zoals een stuk kipfilet of varkenshaas. Kipfilet is lekker met een dip van avocado. Ook al zo’n gezonde optie. Je kunt deze vleessoorten ook goed kruiden, voor nog meer smaak. Doordat er dan meer smaak aan zit, zal je minder snel – vette – sauzen pakken.

Een lekker visje op de barbecue

Een gezond recept voor de barbecue kan niet zonder een smakelijke visspies. Vette vis is de meest gezonde optie, zoals zalm of makreel. Maak bijvoorbeeld een zalmpakketje, met een schijfje citroen erbij en een beetje kruidenboter voor nog meer smaak. Online inspiratie opdoen voor de lekkerste vis op de barbecue is een prima optie.

Mooi alternatief: fruitsalade

Wil je tijdens het wachten even wat eten tussendoor, dan is het een idee om fruitsalade te nemen. Dit is een goed alternatief voor de reguliere, wat vettere salades. Serveer het in een schaaltje, of creatief aan een spies!

Wie nog meer gezonde recepten voor op de barbecue wil, kan bbq boeken voor mannen kopen. Hiermee kun je de lekkerste, verantwoorde recepten op tafel toveren tijdens je barbecue. Bbq boeken voor mannen zijn ook ideaal als cadeautje!

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram