Heerlijk gegeten bij Bistro Haagse Plein

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Duurzaam genieten 

Duurzaamheid is niet langer een optie; het is een noodzaak. Ook de horeca speelt hierin een belangrijke rol door nieuwe manieren te vinden om...

Kolenboertje voor elke grillmaster

Als je denkt aan barbecueën, denk je aan de geur van gegrild vlees, de warmte van de buitenlucht en gezelligheid met vrienden en familie....

Duurzaamheid en lokaal inkopen in de banketbakkerij: hoe restaurants hun impact kunnen verminderen

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een grote rol in veel industrieën, en ook in de horeca is het een belangrijk thema geworden. Steeds meer restaurants willen...

Deze zomerwijnen zijn perfect voor lange dagen op het terras 

Nu de zomer eraan komt, brengen we steeds meer tijd door buiten op het terras, genietend van het zachte weer. Met de toenemende warmte...

Eet je gelukkig, de Psychologische Impact van Voeding

Heb je je ooit afgevraagd waarom een stuk chocolade je humeur kan verbeteren of waarom comfortfood zo troostend aanvoelt? Voeding heeft niet alleen invloed...

Het was heerlijk eten in de bistro van Jean-Marc aan het Haagse Plein. Vier gangen vlees en drie gangen vis- en zeefruit. Jean-Marc en zijn team weten altijd voor een mooi prijsje een heerlijk menu samen te stellen. Het gezelschap was goed en dan doet goed eten er bijna niet toe maar verhoogd de feestvreugde zeker.

Het begint al een gewoonte te worden dat de sommelier van Jean-Marc, de jonge Peter van de Kieboom, op zo’n avond hele bijzondere wijnen uitkiest. Zo reikte zijn kennis zover dat hij bijna heel de avond met één soort druif uit de voeten kon. Hij ging bij de horecagroothandel Gruner Veltliner kopen. De diversiteit van deze Oostenrijkse druif en wijnsoort is ongekend. Zo worden er net zo makkelijk mousserende wijnen van gemaakt en kan de wijn die ten westen van Wenen wordt geproduceerd prima worden weggelegd om extra te kunnen rijpen. De Gruner Veltliner is de verrassing in het wijnassortiment. Er is geen gerecht te verzinnen waar je deze Oostenrijkse topwijn niet bij kan drinken.

En nu had Patrick zich met enkel en alleen die Oostenrijkse wijnen uit de voeten kunnen maken, maar de verrassing van de avond was toch echt de Spaanse wijn van de Airen druif die er bij het hoofdgerecht werd geschonken. Het zacht gegaarde Catalaans hoendertje met zoete stoofpeertjes en een toets van balsamico ging verrassend makkelijk samen met de friszure Airen wijn. Je merkt dat de Spaanse zon de druiven in het midden van Spanje met veel schijn en hitte geselt en dat de druif hard moet werken om de droogte in die regio voor te zijn. De witte druif is erg veelzijdig van smaak en kan reust vergeleken worden met de smaak van banaan en citrus. Sommige kenners zeggen ook nog de smaak van ananas te herkennen. Voor de avond zelf was het in ieder geval een bijzondere verrassing.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram